Ga naar content

Legbordstellingen in het magazijn

Bij statische legbordstellingen worden de stukgoederen los, in bakjes of in handzame artikeldozen op doorlopende legborden opgeslagen. 
Met uitzondering van enkele verrijdbare exemplaren is er geen bedieningsapparatuur nodig om de stelling te bedienen. De modulaire opbouw maakt het mogelijk binnen de magazijnmuren grenzeloos uit te breiden.


Kleine, losse producten.
 

De legbordstelling is zeer geschikt voor de opslag van kleine, losse onderdelen, echter volumineuze en niet al te zware producten passen tevens prima in de stelling. Indien men zware en lange producten in een stelling wil bergen, is een stevige grootvakstelling aan te raden. Deze stellingen zijn voor het bergen van zware en lange producten gemaakt.


Compacte opslagtechniek
 

Het belangrijkste voordeel van legbordstellingen is de flexibiliteit. Ieder hoekje van het magazijn kan praktisch volledig worden benut met deze relatief eenvoudige en goedkope compacte opslagtechniek. Een legbordstelling is ook overal inzetbaar: van archiefruimten tot onderdelenmagazijnen en orderverzamelomgevingen. Het maximaal benutten van het beschikbare magazijnvolume is daarbij altijd het uitgangspunt. De legborden kunnen een integraal onderdeel uitmaken van aanwezige tussenvloeren, waarbij de legborden de zelfdragende elementen van de totale constructie vormen. Hiermee wordt de beschikbare hoogte in het magazijn maximaal benut. Daarnaast behoren allerlei combinaties met bestaande palletstellingen tot de mogelijkheden.


Uitbreiden basismodule
 

Doorsnee legborden bestaan in de basis uit vier metalen al dan niet geschoorde hoekstaanders die door vier à vijf metalen schappen met elkaar worden verbonden. De schappen zijn ingehaakt, gebout of met een kliksysteem met de staanders verbonden. U kunt zelf de schaphoogte bepalen door de legborden hoger of lager te monteren. Deze basismodule kan ongelimiteerd worden uitgebreid door de onderdelen onderling te koppelen. Wilt u rekening met uw personeel houden, breidt de schappen niet te hoog uit. Voor orderverzamelaars is het gemakkelijkst zonder hulpmiddelen naar alle schappen te reiken. Ditzelfde geldt voor de onderste borden en de diepte van de borden. Plaats de onderste legborden niet te lagen, anders dienen orderverzamelaars te diep bukken. Echter, leg producten tevens niet te ver achterop de legborden. Ook dan zijn producten lastig te pakken.


Hoge legbordstellingen
 

Voor zeer grote magazijnen zijn hoge legbordstellingen verkrijgbaar. Bij deze stellingen dient u hulpmidden, zoals een heftruck of een trap, te gebruiken wanneer u producten van of op de hogere schappen wilt pakken of leggen. L.P. Petersen B.V. levert diverse gebruikte heftrucks.Nieuwe en gebruikte legbordstellingen. De legbordstellingen zijn zowel nieuw als gebruikt bij ons verkrijgbaar. Ons aanbod gebruikte legbordstellingen bestaat uit diverse grote merken, zoals Bruynzeel, Nedcon en Elektrolux, en zijn uit voorraad leverbaar.

Wilt u meer informatie over onze legbordstellingen? Neem contact op met L.P. Petersen B.V.!

Bron: www.constructor.nl
Delen op social media
Gerelateerde artikelen

3 misvattingen die valgevaar vergroten

In hoge magazijnen bestaat altijd het risico op een val. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers zelf vaak laconiek zijn over de risico’s. Aan het management dan ook de taak om de gevaren wél serieus te nemen en maatregelen te implementeren die het valgevaar waar mogelijk minimaliseren. Dat gebeurt niet altijd in voldoende mate, want met name 3 misvattingen zorgen voor onderschatting:

Omgang met pallets in uw magazijn

Regelmatig besteden we aandacht aan manieren waarop u uw magazijninrichting kunt optimaliseren. De keuze voor de juiste magazijnstellingen zoals palletstellingen vormt hier een belangrijk onderdeel van. Net zo belangrijk is echter de omgang met de goederen die daarin worden opgeslagen; de pallets. In dit artikel geven we een aantal tips om de efficiëntie in uw magazijn verder te verhogen.

Onderzoek naar nieuw verhuurmodel magazijnruimte

De enorme impact van Airbnb op de hotelbranche is wereldwijd bekend. Ook binnen andere branches, zoals de warehousing en logistieke dienstverlening, kan een dergelijk principe worden toegepast. Dit stellen studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Momenteel onderzoeken zij de behoefte aan een nieuw verhuurmodel voor flexibele opslagruimtes zoals magazijnen.